09-11-07

Why's life somethimes so hard...

Een vraag die veel te vaak en al veel te lang in mijn hoofdje ronddoolt... Een vraag waarop ik waarschijnlijk nooit een antwoord ga vinden en die me toch niet loslaat. Zoals de leerkracht godsdienst zou zeggen 'een perfect voorbeeld van een filosofische vraag'.
Opboksen tegen de wereld, het lijkt een dagelijkse bezigheid voor mij. Altijd voldoen aan wat andere mensen van je verwachten, hoe zij willen dat je leeft.
Al van jongsaf aan heb ik me nooit zo gevoelt. 1 zoals alle anderen, kan dat wel? Iedereen is uniek, anders, meer/minder mooi en slim zeggen ze toch? Maakt dat het nu net niet zo mooi? Zoals ik de voorbije 5 jaar  geleerd heb, neen dat maakt je niet mooier, dat uniek zijn. Het maakt je tot wat ik vind 'een zwakke schakel in een enorm geheel'. En loop je precies iedere dag niet iets verder weg van dit beeld?
Waar is de tijd, jezelf als jonge tiener, nog gelovend dat ooit alles wel anders zou zijn, je binnenkort wel zou worden opgenomen in de grote groep!
 Zo ver weg is het, dat je het bijna niet meer kan beschrijven.

Alvast een goede raad die ik geleerd heb: indien je er ooit niet hebt bijgehoort, het zal je nooit meer lukken. Tevergeefse moeite noemen ze het.
Maar ben ik hier nu verdrietig om? Geen idée, ik weet het begot niet! Wil ik wel zo gebrainwashed worden zoals alle anderen op deze wereld, of wacht ik gewoon tot ik die bepaalde mensen ontmoet die mij nemen zoals ik echt, tot diep in mijn hart, ben? Mijn wijsheid neigt me nu al meer naar het 2e toe, ooit zal ik misschien volledig 1 zijn met mezelf... Ooit!


Tot zover mijn meest filosofische post tot nu toe...

20:17 Gepost door Asjuuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: filosoferen |  Facebook |

Commentaren

hey! amai, ja dat was inderdaad een zeer filosofisch tekstje, maar toch ook een beetje verdrietig, vind ik, zovan er niet bijhoren, enzo,

maar het enige wat je moet doen in je leven, is gewoon jezelf zijn en ook jezelf blijven, dat is mijn mening,

maak er nog een fijn weekend van, grtjzz

Gepost door: Elien'tje | 10-11-07

Ajaj we gaan der ne keer moetn over klapn wi! Tzit ip e leeg pitje de laatstn tijd!

xx

Gepost door: MissD | 10-11-07

De commentaren zijn gesloten.