15-08-08

Back to the past - part two

Zoals beloofd hier deel 2! Na het herlezen van al die brieven, ben ik overgeschakeld op de fotoboeken. En ja, het viel me veel zwaarder dan gedacht. In het begin was het fantastisch.. mezelf en m'n broer zien als klein pagadders, genieten van de vele kleedjes van mijn mama (bloemenprints, hoe groter hoe liever, waren blijkbaar echt 'in' toen), terugdenken aan al die mooie momenten die we al beleeft hebben in onze eerste 16 jaar op planeet aarde...
Zelfs alle klasfoto's bekeken tot nu toe.. gek hoe je op een jaartje jezelf (en je andere klasgenoten) zo ziet veranderen.

Maar jah, dan kreeg ik het moeilijk. Al die vakanties in de bergen, de korte weekends, de verjaardagsfeestjes... Mams zal het waarschijnlijk nooit meer kunnen doen (toch niet het op reis gaan naar de bergen enzo). Nooit zal ik nog zo'n toffe gesprekken kunnen hebben, NOOIT zal ik mijn mama nog om raad kunnen vragen, troost zoeken als ik het moeilijk heb. NOOIT! En ja, dan komen plots de traantjes boven hé!
Je voelt jezelf op zo'n momenten zo egoistisch hé, dat je aan jezelf denkt, dat je verdrietig bent dat jijzelf niet meer naar de bergen op reis kan gaan (toch nooit meer met je gezin), en dat terwijl het mama is die voor de rest van haar leven met de miserie zit. Sja, het verschil met het verleden is nu eenmaal groot, en dat zal ik moeten leren aanvaarden, of het nu leuk is of juist niet!


Oohja, voor ik het vergeet, mams gaat waarschijnlijk voor een maandje richting oostende, ze hebben daar zo'n speciaal revalidatieziekenhuis... Ik zal haar dus veel minder zien, maar ze wordt er beter van en het is mss ook beter dat nu in september (wanneer de hele school-aanpassing-chaos weer begint) eventjes niet in de buurt is. Zowel voor haar als mezelf zal het beter zijn (want we kunnen beiden niet goed tegen de stress die alles teweegbrengt! ) Nu nog vlug op blogronde, X.

13:43 Gepost door Asjuuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: oostende, fotoboek, mams, back to the past |  Facebook |

Commentaren

Hey meid

Ik heb hier al een hele poos niet meer gelezen omdat ik het nogal druk had. Ik lees nu pas wat er met je mama is gebeurd. Verschrikkelijk! Maar gelukkig HEB je haar nog. Ik vind het heel knap dat jij als 16-jarige nu voor huisvrouw speelt, er zijn er weinigen die het je zullen nadoen. Hoe gaat het nu met je mama? Heel veel sterkte!

Gepost door: Nele | 15-08-08

Hé Asjuuh! Ja, ik heb enorm genoten van Brugge. Ik moet zeggen dat we ook niet met de koets zijn gaan rijden, noch een boottocchtje hebben gemaakt. Dat is voor de échte toeristen hé? ;-) Wij kwamen er 'een beetje' thuis.

Bedankt voor je bezoekje en je reactie!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 15-08-08

Er zijn altijd wel moeilijke momenten, maar daar kom je wel door! Dat lukt je wel !
Groetjes en fijne zaterdag

Gepost door: Fairytaleboy | 16-08-08

Hoi! Dankje voor je linkje! ^^
Ik vind je schrijfstijl leuk. Niet is het leuk wat je schrijft. Wat erg van je mama.. Heel veel sterkte! Toen ik het zo las vroeg ik me af hoe oud je was, daarna zag ik dus daarnaast dat je pas 16 bent. Je komt inderdaad al wel volwassener over :). Ik ben ook een keer naar Oostenrijk geweest, ik weet hoe mooi het daar is. Ik vind het heel erg van je moeder, ik hoop dat je er goed voor haar kan zijn en het jou niet teveel inpakt. Heel veel sterkte!
Liefs

Gepost door: BabyDragon | 18-08-08

Hey Schatteke! Ik heb zo met jou te doen en dan zou ik klagen over de pietluttigheden die mij soms ergeren!
Ik geef je een dikke knuffel en als je wil, mag je me altijd mailen hé!
Liefs,
Destiny
xxx

Gepost door: Destiny | 18-08-08

Ja foto's kunnen je heel wat laten voelen. Maar het beste is dat je denkt aan hoe leuk het was toen de foto gemaakt werd en niet aan wat morgen wel of niet meer kan. Ze zeggen soms wel eens.. 'je moet vooruit denken' en 'leef in de toekomst' enzo.. niet altijd waar.

Nja, hang on!
zoen°

Gepost door: sfie | 18-08-08

De commentaren zijn gesloten.